Het Ontwerp

Bij het ontwerp van deze 18 holes golfbaan heeft Bruno Steensels zich gericht op het creëren van een “strategische golfbaan”, die met plezier gespeeld kan worden door beginnende spelers maar nog een uitdaging vormt voor het internationale veld van topspelers. De bekwaamheden van de golfer, ongeacht zijn speelniveau, worden aangesproken; techniek, tactiek en inzicht worden hier getest.

De baan zal uiteindelijk bestaan uit twee maal 9 holes (par 36), waarbij de afslag van de eerste hole en de green van de laatste hole steeds in de omgeving van het kasteel en dus het clubhuis zijn. Als u middels een combinatie van twee maal 9 holes dus 18 holes loopt legt u gemiddeld een afstand van 6500 meter af.

Een rondgang op deze baan brengt u langs unieke plekken waar een oude brug of dam zijn aangelegd. U steekt een aantal malen prachtige beekjes over die een unieke flora en fauna herbergen. In de ontwikkeling van de baan is de uiterste zorg besteed aan het behoud van deze unieke ecologische aspecten.

Bij het kasteel met het centrale plein vindt u een aantal oefengreens om even te putten voor uw vertrek met uw flight. Bij de drivingrange zijn ook een aantal oefengreens met bunkers aangelegd om u verder te bekwamen in het chippen, pitchen en putten.

De eisen die aan golfbanen en vooral de watervoorziening worden gesteld worden steeds strenger. Bij de aanleg van de baan is rekening gehouden dat het onttrekken van water aan de bodem steeds moeilijker wordt en het normale drinkwater ook steeds schaarser en kostbaarder wordt. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van grassoorten die weinig water nodig hebben en toch mooi groen blijven. Op een aantal plaatsen in de baan zullen bekkens met water zijn die gedurende de droge periodes langzaam worden leeggezogen voor het besproeien van de baan en die in de natte periodes weer worden aangevuld. De wijze van aanleggen van de baan staat het borg voor dat de baan het grootste deel van het jaar bespeelbaar zal zijn en geen echte sluitingsperiodes kent.

De doelstelling van het totale project is het ontwikkelen van een fraai product met respect voor architectonische, speltechnische, ecologische en landschappelijke waarden.