Allier

Golfresort Château de Montcombroux is gelegen in het Franse departement Allier. Een van de vier departementen van de Auvergne.

De Allier dankt haar naam aan de gelijknamige, sprankelende en verwilderde rivier die door deze streek stroomt. De bron van deze rivier is gelegen in het departement Lozère. De rivier Allier is 410 km lang en kan over 360 km bevaren worden. Natuurliefhebbers zullen zich wanen in een paradijs, op en rond de Allier.

De streek wordt ook wel "le Bourbonnais" genoemd doordat het Franse koningshuis hier zijn oorsprong kent. De dynastie van de Bourbons leverde 8 koningen aan Frankrijk. De hertogen van Bourbon hebben hier hun sporen dan ook duidelijk nagelaten. Château de Montcombroux is namelijk niet het enige kasteel dat de Allier rijk is. Er staan in de Allier 574 kastelen en historische gebouwen, veelal nog in eigendom van de oorspronkelijk families, waarvan er een groot aantal te bezichtigen zijn. Sommige als ruïne, sommige als goed bewaard gebleven erfgoed. In de zomer herleven de tijden regelmatig, doordat er in verschillende plaatsen middeleeuwse feesten georganiseerd worden.

De Allier ligt op iets meer dan 300 km ten zuiden van Parijs en ongeveer 150 km ten westen van Lyon en bestaat uit een glooiend, lieflijk landschap met mooie meanderende rivieren. Het middelgebergte "La montagne Bourbonnaise" is een geliefde bestemming voor wandelaars en heeft schitterende bossen.

Allier

Allier

Allier