De Auvergne

Château de Montcombroux is gelegen in de Auvergne. Een prachtige, centraal gelegen streek in Frankrijk met als hoofdstad Clermont-Ferrand. De Auvergne is het groene hart van Frankrijk, puur natuur met een geheel eigen flora en fauna. Hier ligt ook het unieke attractiepark Vulcania, en natuurlijk attractiepark LE PAL in Dompiere-sur-Besbre.De Auvergne kenmerkt zich door bijzonder veel overgebleven Middeleeuws erfgoed, waaronder vele kerken in Romaanse stijl en roemrijke kastelen waarvan Château de Montcombroux er één is. Verder biedt de Auvergne adembenemende natuur, ongerepte bossen, schitterende (vis)meren (o.a. Lac de Guéry, Lac de Servières en Lac Pavin) en uitgestrekte vulkaanlandschappen met hun specifieke begroeiing en kratermeertjes.

Niet ver van Château de Montcombroux ligt het Regionale Natuurpark van de Vulkanen. Dit natuurpark waakt over de keten van Puys (of Monts Dômes), het Massif du Sancy (of Monts Dore), de hoogvlakten van de Artense en van de Cézallier en als laatste de Monts du Cantal. Met 395.000 hectare is dit regionale natuurpark de grootste van Frankrijk. In de winter kunnen langlaufers en skiërs in één van de wintersportgebieden terecht (Sancy, Cantal, Velay en Forez Montagne), die deze regio te bieden heeft.

de-auvergne-1de-auvergne-2de-auvergne-3

Kunst- en geschiedenis liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Auvergne. In dit deel van Frankrijk vindt u kerken, kathedralen en basilieken in pure Romaanse stijl. Echte aanraders zijn de Basiliek Notre Dame du Port in Clermont-Ferrand, die overigens op de wereld erfgoedlijst van Unesco staat. Het kasteel van Cordès en de kerk van Saint-Nectaire zijn zeker een bezoek waard. Ook één van de beroemde pelgrimstochten naar Saint-Jacques de Compostelle loopt door de Auvergne en Montcombroux.

Naast alle bezienswaardigheden op het gebied van natuur, kunst en cultuur, biedt de Auvergne ook veel mogelijkheden voor sport en recreatie. Voor de sportliefhebbers bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om te golfen rond ons Château. Met een ruim aantal gevarieerde golfbanen in de regio Auvergne, is, met 18 holes, golfresort Château de Montcombroux de meest uitgebreide. Andere sportieve en recreatieve mogelijkheden in de directe omgeving zijn paardrijden, kanoën, karten, fietsen (mountainbiken), vissen, paragliden en wandelen.

Al met al is de Auvergne een onuitputtelijke streek, onderverdeeld in de departementen Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dôme en als laatste Allier, waarin golfresort Château de Montcombroux ligt.

De Auvergne

De Auvergne

De Auvergne