Moulins

Vanaf golfresort Château de Montcombroux is Moulins, de hoofdstad van het departement Allier, circa 40 minuten rijden met de auto. Moulins is een sfeervol provinciestadje met een rijke geschiedenis. Het kasteel van Moulins, de kathedraal (Notre Dame) en de prachtige straten met veel bewaard gebleven middeleeuwse huizen bevestigen dit. Moulins was lange tijd de hoofdstad van de Hertogen van Bourbon.

Vroeger stonden er veel molens in de omgeving van Moulins, zowel watermolens als windmolens. Waar de naam Moulins vandaan komt is dan ook duidelijk.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Moulins? Allereerst is Moulins omgeven door een prachtige natuur. Parc d'Allier, het gebied tussen Vichy en Moulins, is een natuurgebied waar de rivier Allier zijn gang gaat. Op de fiets kunt u deze omgeving rustig bekijken, maar uitgebreid wandelen en watersporten is natuurlijk ook mogelijk. De rivier verandert voortdurend. De hoeveelheid neerslag in de Auvergne bepaald grotendeels de waterstand en de stroomsnelheid van de rivier.

Moulins heeft een knus oud centrum met gezellige terrassen, leuke winkels en een overdekte markt. Hier staat ook het beroemde 'Grand café' met interieur dat ongeveer uit het jaar 1900 komt. In het mooie historische centrum vindt u boetiekjes en leuke bistro’s. Eén van de bekendste musea is wel het recent geopende ‘Centre national du Costume’ gevestigd in een schitterende voormalige kazerne aan de overkant van de Allier. Hier zijn wisselende tentoonstellingen te zien van kleding uit bekende opera's en musicals, veelal van bekende Franse modeontwerpers.

De schitterende oude brug Pont Régemortes overbrugt de Allier. Vanuit het westen rijdt u over de 13 bogen tellende brug het centrum van de stad in. Na aankomst in Moulins kunt u gemakkelijk terug wandelen om de brug beter te bekijken. Een andere bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is, is Le Jacquemart, een toren in de Rue d'Horloge, die uit 1455 stamt. De toren werd in 1655 gerestaureerd en ongeveer 60 jaar geleden nog eens onder handen genomen. Tot slot kunt u voor een mooi terras of een goed restaurant, het beste richting de Place d'Allier lopen.

Moulins

Moulins

Moulins