Vichy

Vichy is één van de bekendste plaatsen in de buurt van golfresort Château de Montcombroux. Het is een mondain kuuroord met een internationale reputatie. In de Romeinse tijd trokken grootheden al naar deze plaats voor de thermale baden en het zuivere, weldadige bronwater. In het begin van de 20e eeuw werd Vichy uitgeroepen tot de koning der watersteden. Mocht u zichzelf willen trakteren op een overheerlijke en ontspannende dag in Vichy, dan bent u met de auto vanaf golfresort Château de Montcombroux binnen een uur in de stad. In Vichy treft u statige huizen die duidelijk kenmerkend zijn voor de 19e eeuw. Tot aan de 20e eeuw was Vichy een geliefde plaats voor de ‘young professionals’ van Europa. Naast de bekende cosmetica producten en de flessen bronwater die je hier kunt kopen, kun je in het centrum heerlijk shoppen in chique boetiekjes. U vindt hier niet alleen boetiekjes maar er zijn ook tal van gezellige eetgelegenheden te vinden.

Een wandeling door één van de vele mooie parken is aan te raden. Napoleon de III heeft in zijn tijd een 20 hectare groot park aan laten leggen dat zelfs nu nog wordt vertegenwoordigd door exotische bloemen, planten en indrukwekkende oude bomen.

In Vichy bevindt zich één van de oudste golfbanen van Frankrijk en heeft zojuist zijn 100-jarig bestaan gevierd. Even buiten de stad is een tweede baan, de Golf de Montpensier.

Kortom, Vichy is de stad bij uitstek om af en toe naar af te reizen.

Vichy

Vichy

Vichy